Maria Åkerberg

Organisk ekologisk hudvård. Det är vad vi kallar riktig hudvård.

Maria Åkerbergs ekologiska hudvårdsprodukter ger en omisskännlig känsla av renhet.

Läs mer om Maria Åkerbergs Ansiktsbehandlingar.

>> Maria Åkerbergs Ansiktsbehandlingar 

Maria Åkerbergs produkter har fullständig innehållsförteckning

Sedan 1995 har alla Dermanord / Maria Åkerberg hudvårdsprodukter varit fullständigt innehållsdeklarerade. 1999 blev det lag på enhetlig innehållsdeklaration inom EU. Alla medlemsländer har enats om att ha gemensamma latinska/internationella namn på de många olika ingredienserna.

Tyvärr är det fortfarande svårt att tyda vad det egentliga innehållet är i många produkter.

 Maria Åkerberg har valt att gå ett steg längre och översätter därför de latinska/internationella namnen till svenska. De finns på produkterna, i produktkaloger och på hemsidor. Detta för att du skall veta vad som döljer sig i förpackningen. Symbolen “Hand i öppen bok” används då det inte finns plats för en ingrediensförteckning på förpackningen. I dessa fall finns innehållsförteckningen tillgänglig på hemsidan eller i produktkatalogen som du kan beställa från oss.

Maria Åkerberg - tillverkningen sker i Sverige

Maria Åkerberg's hudvårdsprodukter tillverkas av DERMANORD i Sverige. Dermanord har noga valt ut odlare och leverantörer runt om i världen från vilka våra råvaror kommer ifrån.

Maria Åkerberg och Miljö

Vad du använder för hudvårdsprodukter påverkar inte bara dig själv. Det är svårt för naturen att bryta ner mineralolja. Istället för mineralolja använder Maria Åkerberg flera förnyelsebara växtoljor: kallpressade vegetabiliska och eteriska oljor. Det bidrar till en ökad resurshushållning på jorden.

Ingredienserna är ekologiska och många av dem är certifierade.

Dermanord är medlem i REPA och SGÅ.

Alla förpackningarna är miljövänliga och kan återvinnas. Alla trycksaker består av miljövänligt papper.

Variationer i Maria Åkerbergs produkter.

Maria Åkerberg jobbar med råvaror från växtriket

 Därför kan doft och utseende på produkterna variera något beroende på skörd. Detta beror på att växterna har haft olika tillgång till vatten, solljus och jordmån. I andra fall - som när det gäller ringblomsextraktet i Hand Cream och Sheasalva - beror det på att blommorna har olika färger. Om man vill få exakt samma färg från gång till gång, krävs det kemiskt/syntetiskt framställda ingredienser.

Produkterna kan ändras något i doft efter hand som förpackningen har varit öppnad.

Kontroll av råvaror och slutprodukter

Alla ingredienser kontrolleras på laboratorium innan de får lov att användas i produkterna. Slutprodukterna testas på laboratorium och människor.

Hållbarhet/Datummärkning

Alla Maria Åkerbergs produkter är datummärkta - månad först och år sist - om hållbarheten är under 3 år. Datumet gäller oöppnad förpackning. Alla cremer bör förbrukas inom 6 månader efter öppnande.

Symbolen "Öppen burk" (PAO, Period After Opening) anger hållbarhet efter öppnandet. Gäller produkter med hållbarhet längre än 30 månader.

Maria Åkerberg använder inga syntetiska ingredienser

Maria Åkerberg använder inte syntetiskt förtjockningsmedel som till exempel carbomer, eftersom de är svåra för naturen att bryta ner, Xantangum är ett sundare alternativ.
Det används inga syntetiska oljor, till exempel siliconer, då de misstänks vara bioackumulatorer. Siliconer kan bilda formaldehyd vid nedbrytning, därför föredras vegetabiliska oljor.

Konserveringsmedel

Maria Åkerberg använder naturliga alternativ såsom vitaminer och eteriska oljor för att förlänga hållbarheten på våra produkter.

Animaliska ingredienser

I ett stort antal hudvårdsprodukter ingår det glycerin och collagen som tas från slakteriavfall. Det är oftast omöjligt att se i en ingrediensförteckning om det finns råvaror som tillverkats av slakteriavfall.

Om man inte lägger någon etisk aspekt på det så har huden egentligen ingenting emot animaliska ingredienser, men Maria Åkerberg ser ingen anledning att använda sådana eftersom det finns bättre vegetabiliska alternativ, bland annat glycerin utvunnet ur rapsolja. Vegetabiliska alternativ ger dessutom BSE-säkerhet (mot galna kosjukan).

Bivax används i Hand Cream, Lip Care, Night Balm Supplement, Baby Care, Face Protection, Blueberry Seed Mask och Moulding Cream.

Inga djurtester på Maria Åkerbergs produkter

Numera är det förbud mot djurtester på slutprodukter och därmed ses det som irrelevant information att skriva ut det på förpackningarna. Dermanord eller våra leverantörer har aldrig testat varken våra enskilda ingredienser eller färdiga produkter på djur.

GMO-fritt

Dermanord /Maria Åkerberg använder enbart råvaror som inte är genförändrade.

 


            

Maria Åkerberg ekologisk hudvård