IPL Ellipse Nordlys på Shakti i Kungsbacka

Avancerad IPL teknologi med Ellipse Nordlys.

Ellipse IPL behandlingar på Shakti. Permanent Hårborttagning, Hudföryngring, Acne & Rosacea.

Ellipse är Kliniskt testad, Säker och Effektiv

På Shakti i Kungsbacka kan du göra din IPL behandling för att förbättra din hud eller för att permanent ta bort ditt oönskade hår.
Vi använder Ellipse Nordlys med den andra generationens avancerade IPL teknologi i behandlingar för att tex föryngra solskadad hud, avlägsna godartade men missprydande kärl- och pigmentförändringar, behandla acne, acneärr, rosacea, stora porer, rynkor eller oönskad hårväxt.

Blixtljuslampan i det unika Ellipse Nordlys systemet producerar ljus som noggrant filtreras på två sätt för att säkra att endast ljus med korrekta egenskaper, eller våglängder, kommer i kontakt med huden. Ljuset som har valts motsvarar de sorter som två naturliga kroppsämnen reagerar på. Åldersfläckar och hårstrån innehåller melanin, blodkärl innehåller hemoglobin. När melanin och hemoglobin träffas med rätt typ av ljus upphettas de och försvinner inom tusendels sekunder.

För borttagning av tex åldersfläckar, pigmentfläckar och synliga kärl behövs 1-3 behandlingar och vid permanent hårborttagning behövs som regel 3 - 6 behandlingar. Toleransen för obehag och smärta är väldigt individuell men bedövning används inte. Känslan av IPL behandlingen brukar beskrivas som värmande eller stickande, ungefär som när någon smätter ett gummiband mot huden, efteråt kan huden kännas varm som efter en dag på stranden.

Innan IPL behandlingen markeras området med en vit penna, vid behov rakas huden. En tunn gel, liknande den vid en ultraljudsundersökning förs på och en applikatorn 10x48mm eller 18x48mm förs över hudytan, en applikatorredd i taget. IPL behandlingen går relativt fort, ett helt ansikte eller ett par underben tar 20-30 minuter.

Bäst effekt och minst obehag av IPL behandlingar för Photorejuvenation (aktiv hudföryngring genom ljusabsorbering) och permanent hårborttagning får man när huden inte är solbränd och på personer med ljus hud. Desto ljusare hud ju bättre kontrast mellan hud och hårstrå, pigmentering eller blodkärl, vilket ger en lättare behandling. Olika inställningar finns för olika hår- och hudfärger, vilket gör att rätt energi för din sammansättning levereras.

De vanligaste IPL behandlingarna med Ellipse är borttagning av diffus hudrodnad, ytliga kärl, åldersfläckar och permanent hårborttagning. Acne, Acneärr, Rosacea är behandlingsbart och det finns IPL behandlingar för förbättring av linjer, rynkor och hudstruktur vilken även ger en förbättrad spänst och lyster.

Kliniska tester som dokumenterar Ellipse effektivitet och säkerhet är utförda av ledande läkare och resultaten är publiceade i respekterade medicinska tidskrifter.

Efter din IPL behandling kan huden kännas torr och efter photorejuvenation ser huden smutsig ut en kort tid innan allt pigment har stötts av. Resultatet efter IPL behandlingen är att huden känns slätare och ser fräschare ut, den får jämnare ton med ökad spänst och lyster.

Rekommenderat är att använda solskyddskräm dagligen veckorna före och efter en IPL behandling för att minska solens påverkan. Du kan använda tex fuktighetskräm för att motverka torrheten av de döda hudceller som skall stötas bort.

För att få bästa möjliga effekt av din hudföryngrande IPL behandling, kan du kombinera Ellipse  Nordlys  behandlingen med ett rekommenderat hudvårdsprogram på kliniken samt för hemmabruk. Alla IPL behandlingar på Shakti i Kungsbacka utförs av legitimerad sjuksköterska.

I samarbete med Estetiskt Hudläkarcentrum.