Hårborttagning på Shakti i Kungsbacka

Hårborttagning kan göras permanent eller tillfälligt.

Vanliga metoder för tillfällig hårborttagning är att plocka med pincett, trådning eller vaxning, håren avlägsnas med roten och  varar i 3-5 veckor. Rakning och hårborttagningskräm tar bort håret i hudens nivå och behöver göras med ett par dagars mellanrum.

Permanent hårborttagning innebär att håret inte kommer tillbaka. Nya håranlag kan dock aktiveras i området genom tex hormoner eller läkemedel. Håret måste behandlas när det växer, därför krävs det upprepade behandlingar och intervallet mellan behandlingarna anpassas efter hårets växtfas vilken varierar på olika ställen av kroppen.

Ellipse I2PL+ (plus) används på Shakti i Kungsbacka för permanent hårborttagning. Ellipse I2PL+ är  avancerad IPL teknologi med  som är säker, effektiv och har dokumenterat goda och hållbara resultat. IPL behandlingen passar bäst för pigmenterade hår, 3-6 behandlingar  med 6-12 veckors mellanrum brukar behövas.

Epilering är en klassisk, effektiv och väl beprövad metod för permanent hårborttagning som passar för alla hårfärger och tjocklekar av hår.  Nålepilering kan göras genom elektrolys, diathermi/radiofrekvens eller blendmetoden. 

Vaxning av hår är en metod som avlägsnar håret med roten och håller 3-5 veckor. Behandlingen passar alla typer och färger av hår. Vilken typ av vax som används beror på vilket område som skall behandlas.

Depilar system är en metod för hårkontroll elller reducering och borttagning av hårväxt över tid. I samband med vaxning appliceras två geler vilka innehåller enzymer som förstör hårets möjligheter att växa. Alla typer och färger av hår kan behandlas. Oönskade biverkningar saknas och det krävs 5-18 behandlingar eller fler. Behandlingen tar tid och kräver tålamod, men resultatet blir oftast tillfredställande.

Epilering med nål. På Shakti i Kungsbacka behandlar vi ljusa, vita och grå hårstrån med Epilering. Metoden anpassas efter individen men oftast är Blend mest effektiv. Ibland används Diathermi eller Thermolys som det också heter. Permanent hårborttagning genom epilering med Blendmetoden är en metod där Elektrolys kombineras med Diathermi/Thermolys. En guldnål, 24k, förs ner i hårsäcken där lut bildas. Lutets effekt förstärks med lite värmeenergi och hårets rot förstörs permanent. Blendmetoden är mycket effektiv och behandlar såväl ljusa, gråa som mörka hår.