Epilering på Shakti i Kungsbacka

Epilering med Blend, Diathermi eller Elektrolys
 På Shakti i Kungsbacka behandlar vi ljusa, vita och grå hårstrån med Epilering. Metoden anpassas efter individen men oftast är Blend mest effektiv. Ibland används Diathermi eller Thermolys som det också heter. Permanent hårborttagning genom epilering med Blendmetoden är en metod där Elektrolys kombineras med Diathermi/Thermolys. En guldnål, 24k, förs ner i hårsäcken där lut bildas. Lutets effekt förstärks med lite värmeenergi och hårets rot förstörs permanent. Blendmetoden är mycket effektiv och behandlar såväl ljusa, gråa som mörka hår.

Behandlingen görs oftast i ansiktet, men det går att behandla över i princip hela kroppen.

Epilering med Elektrolys är en beprövad och effektiv metod för permanent hårborttagning som har använts i ca 130 år. Metoden utvecklades först för att behandla inåtväxande ögonfransar. Tekniken med Permanent Epilering har förfinats med tiden. Blend som är en kombinationen av Elektrolys som förstärks med Diathermi/Thermolys har visat sig ge ett snabbare och mer hållbart resultat än de båda metoderna separat.

En engångs guldnål med likström, (Elektrolys), och växelström, (Diathermi,Thermolys), förs in i hårfollikeln till rätt djup. Elektrolysen bildar lut som fräter i vävnaden och Diathermin/Thermolysen bildar värme som koagulerar hårcellerna och som snabbar på processen. Oftast krävs det 7-15 sekunder per hårstrå.

Blend tar effektivt död på hela hårsäcksstrukturen och det krävs oftast enstaka behandling per hårsäck. Antalet behandlingar beror därför på hur mycket hårväxt som ska behandlas. Alla hårsäckar är heller inte aktiva vid ett och samma tillfälle. Det krävs kontinuerliga behandlingar för att nå alla hårsäckar inom samma yta.

Före behandlingen plocka, vaxa eller tråda inte på 4 veckor. Klippa går bra, Håren bör vara ca 3 mm långa vid behandlingstillfället. Gå regelbundet på behandling för bästa resultat. Drick gärna mycket vatten dagen före och på behandlingsdagen. Vätskan i kroppen underlättar behandlingen och gör den mer effektiv. Peela gärna huden kvällen före för att avlägsna döda hudceller. Nålen kan då lättare glida ner i hårsäcken och behandlingen blir mer behaglig. Alla smycken tas av inför behandlingen. Meddela din behandlare eventuella sjukdomar och medicinering.

Efterbehandla med tex AloeVera gel (läkande) tills rodnaden lagt sig . Utsätt inte huden för annan irritation eller starka preparat så länge huden är irriterad. Inte heller UV-ljus. Sun block skall användas på hud så länge som irritationerna är synliga, detta för att undvika oönskad pigmentering. Huden kan ibland bli irriterad, röd och svullen, vilket är övergående. Risk för ärrbildning finns eftersom huden penetreras med nål, peta därför aldrig bort eventuella sårskorpor.

Hårväxt i anskiktet kan uppstå pga hormoner, arv och läkemedel. Därför kan ibland nya hårstrån bildas och en ytterligare behandlingsperiod kan behövas.


>>Läs om fler metoder för hårborttagning


Epilering
Diathermi, Elektrolys, Blend

 

15min
30min
45min

 

450 kr
750kr

1050kr